Aloë Vera |Het perfecte beauty product

Aloë Vera is wat mij betreft echt een wonder middel! Naast dat je het kunt eten/drinken is het ook een goed verzorgingsproduct en geneesmiddel. Zelf gebruik ik Aloë Vera voor zowel zomers als in de winter. Mijn huid voelt in de winter namelijk wat stugger aan.

ALOË VERA

4

De Aloë Vera plant is een Caribische plant die van oorsprong groeit in een tropisch klimaat. Gelukkig kunnen wij deze plant ook in huis laten groeien. Het is wel belangrijk dat je de plant in natuurlijk licht plaatst. De plant heeft overdag een minimale temperatuur van 20 graden nodig om te kunnen groeien. In de bladen van de plant zit gel die je ook kunt eten of drinken. Je kunt de bladen van de Aloë Vera plant afknippen als je die nodig hebt. De plant gaat hierdoor niet dood en groeit gewoon door. Zelf ben ik heel slecht in het onderhouden van planten, gelukkig heeft de Aloë Vera niet veel zorg nodig, de plant kan namelijk weken zonder water.

2

GENEESMIDDEL

Aloë Vera wordt vaak gebruikt als geneesmiddel. Het zou werken bij verschillende ziektes, verhoogt je weerstand en het ontgiftigd  je lichaam. Door de wormverdrijvende eigenschappen wordt Aloë Vera gebruikt om ingewandswormen te bestrijden. De Aloë Vera plant zit vol vitaminen, de plant bevat zelf vitamine B12 die niet vaak in planten zitten.


 

BEAUTY PRODUCT

14656272_733812260109487_4243937841838931287_n

Aloë Vera staat bekend om haar herstellende werking. Zelf gebruik ik Aloë Vera voor zowel zomers als in de winter. Ideaal dus om het gehele jaar te gebruiken.

33

WINTER

Door de kou krijg ik in de winter vaak droge plekken in mijn gezicht. Al een hele tijd was ik opzoek naar een crème die ervoor zorgde dat mijn huid weer zacht aanvoelde in de winter. Het enige wat tot nu toe echt heeft geholpen is mijn huid in te smeren met Aloë Vera. Nadat ik gedoucht heb in de avond smeer ik mijn huid in met Aloë Vera. Ik breng een dikke gel laag aan die ik met mijn vingers aan dep. Mijn huid is binnen 3 dagen weer helemaal hersteld en ook weer zacht.

ZOMER

In de zomer gebruik ik meer Aloë Vera dan in de winter. Omdat Aloë Vera een herstellende werking heeft kun je het voor meerdere doeleinde gebruiken. Als mijn huid is verbrand doordat ik te lang in de zon heb gelegen, gebruik ik Aloë Vera om dit te kalmeren. Ik breng dan een dikke laag aan die ik laat intrekken. Het aanbrengen van Aloë Vera op de verbranden huid, voelt het direct verkoelend aan. Ook kun je de plant gebruiken als after sun.

MUGGENBEET

In de zomer wordt ik ook altijd helemaal lek gestoken door muggen, zelfs muggenspray wil niet altijd helpen. Als ik door een mug gestoken wordt, krijg ik ook vaak enorm grote muggenbulten die veranderd in een rode vlek. Direct als ik merk dat ik gestoken ben smeer ik hier Aloë Vera op en de volgende dag is het al een heel stuk minder en het helpt tegen de jeuk.

Naast mijn gebruiken, kun je Aloë Vera voor nog veel meer dingen gebruiken. Aloë Vera helpt bij Eczeem, Psoriasus, Acne, schimmelaandoeningen, pigmentvlekken, huidveroudering, huidstriemen, verminderen van littekens en bij het verkoelen van de huid.5


 

GEBRUIKSAANWIJZING

Er zijn een aantal manieren hoe je de Aloë Vera plant in gebruik kunt nemen.

Optie 1: Je kunt de stengels afknippen en die weer in stukjes snijden en bewaren in een bakje zodat ze klaarliggen voor gebruik.

Optie 2: Voor vers gebruik kun je ook steeds een klein stukje van de plant afknippen. De gel is dan vers en droogt niet uit doordat je het bewaart.

Optie 3: Je kunt de plant ook gebruiken om op te eten of om er een verzorgingsmasker van te maken. Hiervoor kun je de gel uit de stengels van de plant in de blender stoppen en hier een papje van maken. Je kunt de Aloë Vera dan in een bakje bewaren.

15327478_763438543813525_801251201475387452_n

 Tip: Voor extra verkoeling bij een verbrande huid of insectenbeet, kun je de Aloë Vera in koelkast bewaren. Voor een bedrag van €10,- kun je de plant al op verschillende punten in Nederland kopen, ze verkopen de plant zelfs bij de Ikea 😉

 

 

Leave your comment