Fit Friday: Wat is tegenwoordig nog gezond?

10934077_452363761587673_680525280936804395_n

Veel mensen zijn tegenwoordig helemaal ‘into’ het eten van gezonde dingen, zoals powerfoods en magere producten of koolhydraatarme diëten. Ook ik let op mijn voeding, maar hoe meer onderzoek ik doe naar gezond eten hoe meer negatieve stukken ik lees. Is er tegenwoordig nog wel iets gezond? behalve water? Vooral nu ik een kleintje heb, vind ik het belangrijk dat ze later goede voeding binnen krijgt.

Van melk ben ik overgestapt naar sojamelk, want van melk blijkt helemaal niet goed voor je te zijn. Nou ik denk dan stap ik over naar sojamelk heb ik toch nog een beetje het idee dat ik melk heb bij mijn havermout (met water vind ik het zo goor) guess what!!! Sojamelk blijkt GVD ook niet goed te zijn! En dan ga ik twijfelen, is voor ieder product niet wat te zeggen? Ik sta soms in de supermarkt en dan kom ik binnen en denk ik, Ja Cass we gaan alleen gezonde producten kopen! En dan kijk ik op de voedingswaarde en zie ik weer staan dat er teveel suikers in zitten of teveel vetten (zelfs in light producten). Ik denk dat als je echt helemaal clean wil eten je zelf een moes tuintje moet gaan kweken in je tuin.

Mijn levensstijl

Eigenlijk let ik altijd wel op mijn voeding. Ik eet bijvoorbeeld nu geen snoep, teveel vetten of amper producten waar conserveringsmiddelen in zitten. Ik betrap me er wel vaak op dat ik moeite heb met ontbijten of om de 2 a 3 uur iets te eten. Dit is namelijk belangrijk als je sport. Hierdoor krijg ik vaak in de avond meer trek dan overdag. Ik eet verder iedere dag groentes en fruit. Daarnaast eet ik ook elke dag wel een vlees. Naast voeding sport ik ook regelmatig. Nu twee maanden na mijn zwangerschap probeer ik minimaal 4 keer een uur in de week te gaan sporten.

Nu ik moeder ben vind ik het extra belangrijk om me bezig te houden met voeding. Als mijn dochter dalijk wat ouder is wil ik zelf haar prakjes maken en haar zo gezond mogelijk op te voeden. Maar wat is tegenwoordig gezond? Zijn de recepten die er zo mooi uitzien op Instagram van fitte chicks wel echt zo gezond?

13718533_687927988031248_8707195127275795320_n

Mijn eigen plan

Wat ik ga doen, ik ga helemaal opnieuw beginnen met voeding! Ik ga voeding opnieuw leren kennen en dan bedoel ik ook echt leren kennen. Voordat ik producten ga aanschaffen ga ik eerst op onderzoek uit of het niet achterhaald is. Of de “superfoods” van tegenwoordig wel echt goed zijn? Want we zien tegenwoordig iedereen wel gezond doen en nemen ook maar alles aan van waarheid als we het op internet voorbij zien komen, maar doen we er zelf onderzoek naar? Nee, ik niet echt, tot nu dan! Om te weten wat goed is voor je lichaam moet ik eerst gaan kijken wat ons lichaam nodig heeft en hoe het lichaam in elkaar steekt. Omdat ik dit een belangrijk punt vind, ga ik ook echt de tijd nemen om hier onderzoek naar te doen en post ik hier niet volgende week al een artikel over van informatie bij elkaar gezocht via internet. Nee, ik zal het eerste weekend van januari mijn eerste artikel hierover delen. Gelijk een goed begin van het nieuwe jaar! Mijn onderzoeken ga ik doen door documentaires te bekijken, boeken te lezen, onderzoeken te vergelijken, te praten met professionals en op bezoek gaan bij beurzen.

1

De Nationale Gezondheidsbeurs

Op 1 tot en met 4 januari februari 2018 is De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Deze dagen ga ik gebruiken om me goed te laten informeren door professionals en workshops bij te wonen. Deze dagen op de beurs in Utrecht kun je inspiratie opdoen voor een gezonde levensstijl. Op deze dagen kun je personalities, bloggers, coaches (onder andere Fajah Lourens van het boek My Killerbody) en acteurs ontmoeten. Verder kun je op deze dagen deelnemen aan:

Workshops, ontspannende massages krijgen, er zijn smakelijke proeverijen, er worden 150 leerzame presentaties gegeven, er zijn meet & greets met bekende Nederlanders en er zullen nog velen andere leuke en leerzame activiteiten plaatsvinden op de beurs.

 

Genoeg redenen om te gaan dus. En mocht dit nog niet genoeg zijn, mag ik jullie korting van 50% te geven op je toegangskaart! Met de kortingscode CASSIONISTA, ga je voor €9,95 naar de beurs toe in plaats van €20,- ;).

logo-denationalegezondheidsbeurs

Leave your comment