Fit Friday: update

fitmom

Fit Friday is weer terug!!! Al een tijdje heb ik geen artikelen meer gepost over het sporten, vanwege mijn zwangerschap en ik hier niet meer mee bezig was. Nu we 7 weken na mijn bevalling verder zijn, ben ik klaar om aan de slag te gaan om weer terug in vorm te komen. Iedere vrijdag zal ik artikelen posten over gezondheid, denk hierbij aan fitness oefeningen, gezonde recepten.

De afgelopen maanden

Zoals jullie weten ben ik de kersverse moeder van mijn dochter Emmelyn. Zes weken geleden ben ik bevallen en die afgelopen 5 a 6 maanden heb ik NIETS meer aan sport gedaan. Ik dacht aan het begin van mijn zwangerschap dat ik ook zo’n fitte chick zou zijn die tijdens haar zwangerschap nog gewoon minimaal 3x per week in de sportschool zou trainen. Maar nee…….. Die “fitte chick” was ik dus absoluut niet! Ik heb gegeten als een paard en zo ongezond als maar kon en dat betekent nu dat ik dus op de blaren mag gaan zitten. Mijn lichaam is natuurlijk niet meer zoals het was voor de zwangerschap, wat logisch is en alles is ook nog niet helemaal hersteld. Ik ga wel mijn uiterste best doen om weer in shape te komen natuurlijk, want in januari en mei staan er weer leuke vakanties aan te komen. En ik wil niet zo’n moeder zijn die zich na de bevalling gelijk verwaarloosd.

23795711_957452901078754_6928124696878265847_n

Mijn lichaam na de bevalling

Ik denk dat de meeste moeders zullen herkennen dat je lichaam niet meer hetzelfde is als voor je zwangerschap. De eerste week had ik nog wel wat van mijn zwangerschapsbuikje over en ging met de weken steeds minder worden. Tijdens mijn zwangerschap ben ik zo’n 10 kilo aangekomen en die moeten er allemaal weer af. Ik ben vooral aangekomen bij mijn billen, benen en buik. Als eerst ga ik me bezighouden met cardio, zodat ik vet kwijt raak. Daarna ga ik weer aan krachttraining beginnen zodat ik weer in vorm kom.┬áIk zal mijn voortgang bijhouden en oefeningen laten zien die ik uitvoer zodat jullie hier misschien ook iets aan hebben. Voornamelijk ga ik veel bezig zijn met cardio en letten op mijn voeding, omdat ik eerst wat gewicht kwijt wil, mijn streven is 7kg kwijtraken binnen 3 maanden.

Cardio, cardio en nog eens cardio

Omdat ik al die maanden niets aan sport heb gedaan ben ik na 4,5 week na mijn bevalling thuis op de crosstrainer gaan staan om weer een beetje mijn conditie op te bouwen. En dat viel tegen zeg, na 10 minuten was ik bekaf! Vanaf week 5 ben ik weer naar de sportschool gegaan. Helaas kan ik nog niet volop trainen of alle oefeningen doen vanwege mijn herstel van de bevalling. Ik moet het dus weer geleidelijk gaan opbouwen. Als tip wil ik meegeven dat je goed naar je lichaam moet luisteren. Als je er nog niet klaar voor bent om te gaan sporten, doe dit dan ook niet.

Het fijne aan cardio is dat je dit niet alleen in de sportschool hoeft te doen, maar dit kan ook thuis of buiten. Vanaf week 5 na mijn bevalling ben ik dus lekker thuis begonnen met cardio. Er zijn ook genoeg oefeningen die je thuis kunt uitvoeren, hier zal ik binnenkort een post over schrijven.

 

Leave your comment