Zwangerschap week 21: weer de sportschool in?

Week 21 is alweer bijna afgelopen. Zoals beloofd post ik vanaf nu iedere week een update over het verloop van mijn zwangerschap. Iedere week gebeurd er wel weer wat nieuws en zo ook deze week, ik ben van plan weer de sportschool in te gaan, ook heb ik last gehad van een zwangerschapskwaaltje en weten we het geslacht al??…

I Workout?

De afgelopen maanden had ik nogal wat moeite om regelmatig naar de sportschool te gaan zoals ik voorheen deed. Van 3x in de week gaan sporten ben ik terug gevallen naar 1x in de 2 a 3 weken! Onwijs zonde, maar ik kon het niet opbrengen om te gaan sporten. Nu ga ik proberen om weer vol goede moed regelmatig te gaan sporten. Mijn streven is in ieder geval 2 a 3 keer per week. Deze week is het me gelukt om 2 keer te gaan! Wel moet ik weer echt inkomen, omdat ik namelijk zo’n tijd niet ben geweest moet ik mijn conditie weer opbouwen. Gelukkig heb ik motivatie en steun aan mijn vriend, die gezellig met me mee de sportschool ingaat. Het is toch leuker om samen te sporten dan alleen.

18582405_862073120616733_7103372959474025720_n

De oefeningen die ik nu doe zijn wel anders dan voor de zwangerschap. Ik voer de oefeningen nu niet meer zo zwaar uit en bepaalde oefeningen zoals squaten sla ik liever over.  Wel probeer ik nu wat meer cardio te doen en nog wel mijn been- en arm oefeningen, zodat ik nog een beetje in vorm blijf. Mijn verloskundige gaf aan dat het niet zo goed is om je buikspieren te trainen, want na de bevalling kan het zo zijn dat je buikspieren niet meer netjes naast elkaar komen te staan, waardoor je er een rare vorm voor terug krijgt. Hier pas ik dus voor! Buikspieren komen wel weer na de bevalling :D.

Zwangerschapskwaaltjes

Afgelopen woensdag was het heerlijk weer! En als echte zon liefhebber was ik hier enorm blij mee. Helaas moest ik heel de dag werken, dus veel heb ik hier niet van meegekregen. Mijn outfit die dag was een jurkje met laarsjes. Toen ik onderweg naar huis was, voelde ik dat mijn sokken een beetje afknelde en voelde mijn benen niet zo prettig. Eenmaal thuis schrok ik me rot! Ik deed mijn laarzen uit en schoot in de lach van hoe mijn benen eruit zagen!

WHOOOOOOWWW Schat! Kijk mijn benen eens, helemaal opgezet ik heb enorme klapkuiten door de warmte. Waarop mijn vriend antwoordde: Wie draagt er dan ook ski sokken in dit weer haha!

 

18581625_862073187283393_1728952751198430734_nDoor de warmte hield ik dus vocht vast met dit als resultaat! Na een avondje met mijn benen omhoog op een kussen te hebben geslapen waren mijn benen gelukkig de volgende ochtend weer normaal. Ik ga dus met warm weer absoluut geen laarzen meer dragen en ervoor zorgen dat ik genoeg vocht binnen krijg.

 

Echt veel last van kwaaltjes heb ik tot nu toe gelukkig niet gehad. Vanaf week 6 tot week 11 ben ik wel misselijk geweest, maar niet zo erg dat ik hierdoor echt moest overgeven. Qua eten is er wel veel veranderd, alleen gezond eten is nu echt wel voorbij. Voor mijn zwangerschap zei ik tegen mijn vriend, dat ik zwangere vrouwen niet snap die zich vol ongezonde dingen stopte en dat je dit echt wel in de hand moet kunnen houden. Nou hier kom ik dus mooi op terug, want wat is het toch heerlijk om ongezond te eten haha. Het is bij mij niet zo dat ik nu echt een bepaald iets heb waar ik steeds trek in heb. Iedere dag heb ik juist andere trekjes, zoals afgelopen week kaassoufle. Wel heb ik nu bepaalde dingen waar ik absoluut geen trek meer in heb zoals, zoete aardappels, gebakken vis, havermout koekjes en schnitzels, BAHHH! Als ik eraan denk word ik er misselijk van. Verder probeer ik iedere dag nog steeds genoeg groente en fruit te eten zoals ik voorheen ook al deed. Ik ben nog steeds een fruit liefhebber en ik hou vooral van meloen en nu ook sinaasappelen.

18581585_862073110616734_8394946632219834509_n

Ook papa voelt nu zijn kleintje schoppen!

Al een aantal weken voel ik ons kleintje bewegen, dit voel ik vooral in de avond, ochtend of middag als ik lig. Al weken zeik ik aan mijn vriend zijn kop dat hij snel moet voelen, want dan kan hij de baby ook voelen schoppen. En elke keer als hij voelt, voel ik geen beweging ZOOOO FRUSTREREND… Tot 3 dagen geleden! Toen ik in bed lag legde mijn vriend zijn hand op mijn buik en eindelijk heeft hij nu ons kleintje voelen schoppen. Geduld is dus een schone zaak.

18556200_862073203950058_5925016638051577578_nOok is mijn buik nu echt aan het groeien, tot week 19 was de zwangerschap nog niet duidelijk zichtbaar. In drie weken tijd heeft mijn buik een groeispurt gemaakt. Mijn kleding pas ik gelukkig nog wel, alleen zitten sommige dingen niet zo lekker meer. Via Ouders van Nu lees ik iedere week de voortgang van de zwangerschap. In week 21 is de baby ongeveer 27 cm lang! Het blijft een bizar idee als ik eraan denk dat ik nu een kleintje in mijn buik heb zitten. Voor ons kan de tijd niet snel genoeg gaan voordat hij/zij er is. Ja, we weten inderdaad ook het geslacht nog niet.

BOY OR GIRL?

Aan het begin van de zwangerschap hebben we eraan gedacht of we het geslacht van ons kindje willen weten. We hebben besloten om dit te doen door middel van een gender party, als we het doen gaan we er maar een heel circus van maken ook. Midden juni geven dus we een gender party, waarbij we dan pas het geslacht weten van ons kleine puk. Tegenwoordig kun je al vanaf week 14 een pretecho laten maken, waarbij ze het geslacht van je kindje al kunnen zien. Ik kan haast niet wachten tot we het geslacht weten van onze baby! Dan kan ik lekker leuke kleertjes kopen en kunnen we de babykamer gaan inrichten. Qua kleding kopen vind ik het nu erg lastig, er zijn naar mijn mening niet echt leuke unisex outfitjes. Desondanks houden we de spanning er nog even in en wachten we gespannen af tot de gender party.

 

Leave your comment