Zwangerschap week 35 & 36: We zijn er klaar voor!

Mijn verlof is deze week eindelijk ingegaan! Ik heb hier de laatste weken op werk zo naar uit gekeken. Lekker 16 weken vrij! Zolang ben ik nog nooit vrij geweest, ik hoop niet dat ik me ga vervelen, maar dat zal denk ik niet gebeuren als ons kleintje er dalijk is. Voor nu kan ik nog even lekker genieten van de rust en van de laatste weekjes dat we samen zijn.

Om de week naar de verloskundige

Vanaf week 35 moet ik niet meer om de twee weken naar de verloskundige, maar om de week. We hebben het gehad over de bevalling en wat me een beetje te wachten staat. Ik heb besloten om een geboorteplan op de schrijven met het idee dat het niet loopt zoals gepland, maar dat er misschien wel rekening gehouden kan worden met sommige wensen. Zo wil ik het bijvoorbeeld absoluut niet hebben dat tijdens mijn bevalling de kamer vol staat met leerlingen/stagiaires. Ik weet dat ze het moeten leren, maar ik wil me op dat moment geen kermisattractie voelen. Ook hoef ik de placenta niet te zien of mee te nemen naar huis, ik heb verhalen gehoord dat mensen hun placenta zelfs opeten! BAHHH! De verloskundige gaf aan dat het belangrijk is dat mijn partner mijn geboorteplan  weet, zodat hij dit kan aangeven als de grote dag is aangebroken.

Verder hebben we het gehad over wanneer ik de verloskundige moet bellen. Omdat het mijn eerste kind is moet ik bellen als ik 2 uur lang weeën heb om de 3 a 4 minuten die minimaal 40 seconde aanhouden. Ook moet ik bellen zodra ik groen vruchtwater heb, want dan heeft de kleine in het vruchtwater gepoept. Ik ben zo erg benieuwd naar het moment dat de bevalling gaat starten! Ik hoop natuurlijk dat alles goed zal gaan, maar we zullen het zien.

Ons kleintje

Ik merk nu toch echt wel dat ze niet zoveel ruimte meer heeft om zich te kunnen bewegen. Ze ligt ingedaald en kan alleen nog maar heen en weer draaien. Als ze nu beweegt, beweegt heel mijn buik mee. Soms voelt het wel alsof mijn buik openscheurt van haar bewegingen! Hebben jullie dit ook gehad de laatste weken?

De laatste weken zijn wel zwaarder aan het worden dan voorheen. Met name de nachten. Als ik op mijn zij lig voel ik dat ze mee draait en ook dezelfde kant als mij op gaat liggen. Omdraaien kost me dan meer moeite dan voorheen. Ook opstaan is iets zwaarder geworden of overeind komen. En omdat ze tegen mijn blaas aandrukt moet ik er vaker in de nacht uit om te plassen. Wat wel erg typisch is, is dat ze bijna iedere nacht rond 4 uur schopt. Ik denk dat als ze dalijk geboren is ook rond dit tijdstip wakker zal gaan worden.

Waar kijk ik tegenop?

Om eerlijk te zijn denk ik dat ik nog steeds op een roze wolk zit, want ik zie nergens tegenop. Ja, ik zie er tegenop om te gaan plassen na de bevalling of erger nog de grote boodschap haha. Maar verder niets, ik zal vast wel moe worden als ik er in de nacht uit moet, maar ik denk dat dat ook wel weer went. En ik heb natuurlijk ook verlof, dus de uurtjes die ze overdag slaapt kan ik dan meepikken. Ook kan ik de de nachten afwisselen met mijn vriend, dus dat scheelt wel weer.

Ready?

Vanaf week 37 kan ze in principe iedere dag geboren worden. We hebben deze weken er daarom voor gezorgd dat alles helemaal klaar is. Haar kamer is af, haar tasje is gepakt en die van mij en alle spullen hebben we in huis. Ik hoef me dus geen zorgen meer te maken over dat we er nog niet klaar voor zijn. We zijn beide al helemaal klaar voor ons meisje en kunnen haast niet wachten om haar eindelijk vast te kunnen houden.

imgp0019

imgp0004

imgp0018

imgp0013

 

 

Leave your comment